четвер

 Урок доброти

Життя, збудоване на християнських цінностях, - запорука людського щастя, духовного здоров’я в суспільстві, державі, родині та сім’ї.
В сучасних умовах у молодіжному середовищі спостерігається зниження рівня духовної культури, неприйняття загальнолюдських цінностей, підвищення рівня злочинності та самогубств серед дітей і підлітків. Завдання моїм як педагога – вчити дітей спостерігати життя, помічати людську доброту, жертовність, громадянську мужність та формувати християнську позицію щодо проблем сучасного світу.
Щиро сподіваюсь, що час, проведений разом з учнями та класними керівниками інших класів 7 травня на виховній годині «Формування загальнолюдських цінностей у духовному розвитку особистості», не був марно витрачений. На уроці (вже з перших хвилин) панував дух новизни і атмосфера доброзичливості, щирості та відвертості. Діти оперативно визначилися з найвагомішою цінністю для них і зайняли своє місце за відповідним столиком: ЛЮБОВ, ДОБРОТА,СВОБОДА.
Учасники групи «Любов» із маленьких сердечок - назв чеснот особистості – складали серце доброї людини. Учасники групи « Добро» своє бачення дотримання християнських цінностей передали у створеному сонці Доброти. Учасники групи «Свобода» наводили приклади добрих справ – розповідали про хороші вчинки людей, які їх оточують: і про повагу до старшого покоління, і про сказане вчасно слово подяки, і про підтримку в тяжку хвилину.
До розмови долучилася Люба Ярославівна Макар, заступник директора з виховної роботи, яка дала учням поради на кожен день, щоб вони любили Бога і людей, і волю – щоб бажали робити тільки добро. А ще була прекрасна нагода попрацювати пліч-о-пліч з вчителями при вирішенні поставлених перед ними завдань. Розмова велася без нотацій та настанов, теплими словами про добро та любов, про свободу вибору і про сенс життя, і про втілення у реальному житті ідеалів добра, милосердя, людяності.
Впевнена, що цей урок доброти переросте в щоденну потребу плекати в собі морально- етичні цінності.









Немає коментарів:

Дописати коментар