понеділок

       



Погляд вічності ...Крукеничі у дзеркалі часу...

12 листопада учні 10 класу ОЗ"Крукеницький ЗЗСО l-lll ст." (керівник Панчишин Г.Й.) вирушили в мандрівку визначними місцями села Крукеничі, щоб помилуватися красою, заглянути в історичне минуле рідного села, напитися з криниці приязні, краси і добра.
Розпочали мандрівку від рідної школи, яка має теж свою історію. Звідки, власне, починається і село Крукеничі, сивочоле і вічно молоде. Дорогою із захопленням слухали повідомлення Віталія Синякова про географічне положення Крукенич. Юрій Попільовський захопив усіх присутніх розповіддю про урочище Магелан. Він же розповів і легенди, пов'язані з багатьма місцинами найстарішої частини села Кметі. Далі школярі милувалися краєвидами річки Січної, другої за величиною у Мостиській громаді, яку ще колись називали Чорною річкою. Крім того, Андріана Явдик розповіла про походження назви річки.
"Доля села, як і доля людини, має здатність постійно змінюватися" - наголосила Вороцянко Тетяна, розповідаючи про центр Крукенич, який звався колись Містечком.
Мандруючи далі, помічаємо величний купол церкви Симеона Стовпника і мимоволі ноги звертають з асфальту на той горбочок, де знаходиться найбільший скарб наших односельців, де людська душа спілкується з Богом.
Діти почули багато топонімів - це і назви частин села, і назви урочищ. Досить бурхливими дорогами крізь віки дійшли до нас ці географічні та історичні назви - закодовані символи нашого народу. Про все це вони дізналися з історичних досліджень уродженки села Б.С.Сілко.
Ще довгі віки буде сходити і заходити сонце над нашим давнім і молодим селом, будуть змінюватися покоління мешканців, та в серцях моїх вихованців завжди буде любов до нього. Милуймося нашим рідним селом, любімо його і намагаймося зробити все, що в змозі, щоб воно стало кращим, багатшим, красивішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар