четвер

 16 листопада, у світі відзначають Міжнародний день толерантності. Саме поняття «толерантність» з’явилося не так вже і давно. Щодо значення самого слова, то толерантність – це протилежність ворожості, антипатії, ненависті; це терпимість до людей, які чимось відрізняються від нас.

Бути людяними, вміти слухати, сприймати та розуміти, пробачати та цінувати, підтримувати та поважати один одного, – саме цьому ми намагаємося навчати наших учнів.
Щороку в ОЗ "Крукеницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області" (керівник Панчишин Г.Й.) проводиться Міжнародний День Толерантності. Під керівництвом практичного психолога Голуб О.В. та соціального-педагога Селецької Н.В. здобувачі освіти та педагогічний колектив взяли участь у флешмобі під назвою «Школа- простір толерантності». Дітки 1,2,3 класів намагалися розібратися із таким поняттям, як «дружба», говорили про терпіння, добре ставлення не тільки до людей, а й до всього живого, трудилися над виготовленням “Паркану ввічливих слів”, визначали риси толерантної людини, намагалися розгадати емоційний стан один одного, створили асоціативний ряд та виготовили панно “Толерантність у моєму розумінні”, розмальовували тематичні картинки. Таке заняття було спрямоване на засвоєння поняття «толерантність» та розвиток навичок невербального спілкування. Було проведено інформаційну хвилинку для учнів 5-11-х класів, а також підготовлений стенд до даного заходу. Учні на сердечках писали якості толерантної людини, які допомагають їм спілкуватися з іншими. Згодом дані сердечка прикріплювали на «Дерево Толерантності». Здобувачі освіти нашого закладу взяли участь у виготовленні “Ланцюжка толерантності”.У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття. Варто пам'ятати, що толерантність ‒ це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв.Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.



















Немає коментарів:

Дописати коментар