четвер

 Свято українського слова!

Українська мова - цінне надбання нашого буття, скарбниця важливих знань, що визначає нашу ментальність.Саме наша мова втілює в собі український характер,нашу пам'ять,історію та духовну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь,ніжну красу і силу душі людської.
9 листопада, в День української писемності та мови, в ОЗ «Крукеницький ЗЗСО І-ІІІст.» ( керівниця Панчишин Г. Й.) з одинадцятикласниками було проведено урок-квест « Словник - це всесвіт в алфавітному порядку...», який сприяв підвищенню мовної культури учнів, удосконаленню їх соціальної та комунікативної компетентності. Атмосфера зацікавленості та творчої співпраці панувала упродовж всього уроку. Одинадцятикласники переконалися, що словниковій та довідковій літературі належить важлива роль у розвитку національної культури. А ще словники є цінним джерелом інформації і засобом комунікативної культури нас, носіїв мови.
Принагідно дякую всім учасникам - поціновувачам рідної мови. Вірю: запам'ятається цей урок,це захоплення і любов до рідного слова.
Мова - живий організм,вона розвивається за своїми законами,а тому у чистоті бережімо цей скарб, прислухаючись до порад відомих письменників.
.,. Читайте до болю знайомі рядки.
Вклоняйтесь кожному слову,
кров'ю кляніться нести у віки
свою материнську мову!...






Немає коментарів:

Дописати коментар