вівторок

 З метою привернення уваги громадськості до потреби подолання гендерно-зумовленого насильства, зокрема домашнього, жорстокого поводження з дітьми, актуалізації питання протидії торгівлі людьми, широкого висвітлення забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та задля активізації співпраці держави та громадського суспільства у цій сфері, формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства у ОЗ «Крукеницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області” (керівник Панчишин Г.Й.) з 25 листопада по 10 грудня 2022 року соціальним педагогом- Селецькою Н.В. та практичним психологом- Голуб О.В. було проведено ряд заходів:

1.Впродовж акції оновлювалась інфомація на стенді соціально-психологічної служби;
2. Тренінги: «Геть насильство над дітьми», «Гендерна рівність»
3. Години спілкування: «Ми проти насильства», «Людина - дар, а не товар», «Насильство – грубе порушення прав людини», «Мій світ - без насильства», «Рабство та його сучасні прояви»;
4. З метою формування здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику та толерантне ставлення до ВІЛ – інфікованих у закладі були проведені просвітницькі заходи, приурочені Міжнародному дню боротьби зі СНІДом:
- заняття з елементами тренінгу «Разом проти СНІДу»
- вікторина «Міфи і факти про ВІЛ/СНІД»
- акція «Червона стрічка»
- тематичні бесіди «Що треба знати про ВІЛ/СНІД»
6.Перегляд художніх та документальних фільмів та їх обговорення.
7.Вшанування пам'яті студенток, розстріляних в Монреалі
8. Лекція "Стоп насилля", проведена старшим інспектором сектору ювенальної превенції Яворівського РВП ГУНП у Львівській області капітаном поліції Петик Вікторією Володимирівною, інспектором сектору ювенальної превенції Яворівського РВП ГУНП у Львівській області лейтенантом поліції Мелешко Ольгою Михайлівною, головним спеціалістом служби у справах дітей Мостиської міської ради Тарнавською Оксаною Павлівною.
8.Урок, проведений вчителем історії -Курантом М.Є. “Знай свої права дитино!”, флешмоб “Великі права маленької людини”.
Таким чином, проведені заходи, спонукали учнів до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей(дітей) з інвалідністю, хворих на ВІЛ.


Немає коментарів:

Дописати коментар