середу

 Сьогодні, 22.03.2024р. на завершення "Національного тижня читання. Тижня поезії" під гаслом "Ріки незмінно течуть додому" соціально-психологічною службою -соціальним педагогом Наталією СЕЛЕЦЬКОЮ та практичним психологом Оксаною ГОЛУБ, ОЗ" Крукеницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів Мостиської міської ради Львівської області" ( директорка Галина ПАНЧИШИН) було вперше організовано "Сінема хол" для здобувачів освіти 9, 10 класів. Учні мали можливість переглянути фільм " Будинок СЛОВО" приурочений українським письменникам. Сюжет фільму захоплює із перших хвилин...

"Будинок "Слово". Нескінчений роман" – це перший ігровий фільм, що розповідає про покоління українських митців, знищених фізично та морально сталінською репресивною машиною у 1930-х роках.
"Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму, та не кожен з письменників погоджується оспівувати культ Сталіна", — йдеться в описі до фільму.
На завершення перегляду, вчитель історії- Михайло КУРАНТ підвів підсумки і розповів здобувачам освіти про поетів "розстріляного відродження".
Доба «розстріляного відродження» — доба творчої особистості, що ввійшла в конфлікт із тоталітарним режимом, хоча зовсім не мала на меті такого протистояння, намагаючись стояти осторонь будь-яких політичних проявів. Письменники «розстріляного відродження» не сприймали догм, що вимагали послуху, їм властивий був крайній індивідуалізм





Немає коментарів:

Дописати коментар